Skip to main content

Bruno Moens fietst twee keer per week van hometown Schepdaal naar zijn werk bij de Vlaamse overheid aan het Noordstation in Brussel. “Vroeger fietste ik via het Erasmusziekenhuis, een zeer gevaarlijk punt trouwens voor fietsers. Nadat ik er enkele keren licht werd aangereden, ging ik op zoek naar een alternatieve route. En die vond ik in de VolleGaasroute: veilig en mooi”, vertelt hij.

Weg van de drukte

Of dit ook de kortste weg is voor het woon-werkverkeer? “Neen, het is iets langer fietsen, maar nu ben ik weg van de drukte en geniet ik er enorm van.” Door weer en wind vind je hem op de fiets van en naar het werk. “Voor corona ging ik ook soms met de trein, maar nu ga ik enkel nog met de fiets. Twee keer per week. En ja, ik trotseer het weer. Enkel bij ijzel stap ik niet op de fiets omdat dit te gevaarlijk is”, legt hij uit.

Verborgen parels

De mooiste plekjes langsheen dit stukje VolleGaas? “De moestuintjes in Sint-Pieters-Leeuw en het  natuurpareltje achter het Sint-Niklaasinstituut voor je de Bergensesteenweg kruist. Hier zie ik ook veel mensen die genieten op een bankje.

Beste manier om Brussel binnen te rijden

Bruno raadt de VolleGaasroute als functionele route aan. “Omwille van de rust en de veiligheid. Het is de beste manier om Brussel binnen te rijden. De VolleGaasroute takt aan op de fietssnelweg F20 langs het kanaal in Anderlecht.”

Work in progress

Als fervente fietser suggereert hij ook een verbeterpunt. “In de Beersebrugstraat in Vlezenbeek is er nog veel sluipverkeer en het is er vrij smal om zowel fiets als wagen de nodige ruimte te geven en om elkaar veilig te passeren of kruisen. Eénrichtingsverkeer of een fietsstraat is hier misschien wel een oplossing.”